Elnevezés: Abony város és környéke
Tájegység
: Alföld
Szervező: Abonyi Természetjárók Köre

Az "Abony város és környéke turistája" túramozgalmat az Abonyi Természetjárók Köre szervezi.

A túramozgalom célja:

Pest megye abonyi régiójának bemutatása, valamint az itt található természeti és népművészeti értékek megismertetése. Ezen kívül programot adni a szabadidő tartalmas eltöltésére.
A túramozgalom útvonalát szakosztályi és egyesületi túraként is lehet teljesíteni. A túramozgalmat bárki, bármikor teljesítheti, akár nagyobb létszámú csoportok is, de minden egyes résztvevőnek kell rendelkeznie igazolólappal.

A bejárás módja:

Nincs meghatározva (kerékpárral javasolt), de gyalogosan illetve bármely közlekedési eszközzel történhet. Az igazolás módja: az adott településen bélyegzéssel történik, valamint követelmény a helyhez tartozó kérdések megválaszolása. Ahol az nincs feltüntetve, ott elfogadjuk a TKM (Tájak Korok Múzeumok) vagy az adott település nevét jelző bélyegző lenyomatát is. Ahol a bélyegzés nem lehetséges, ott elfogadjuk egy vásárlás alkalmával kapott blokkot is. Valamint az adott településhez tartozó kérdések megválaszolása.
A teljesítés ideje nincs korlátozva. Minden igazolópontot érinteni kell.

Az igazoló füzet beszerezhető:

Abonyi Természetjárók Köre 2740 Abony Könyök u.19. Az igazoló füzet ára: 200Ft (mely tartalmazza a teljesítésért járó kitűző árát is!) 

Elbírálás:

A bélyegzőkkel teli igazolólapot válaszborítékot mellékelve az alábbi címre kell elküldeni:
Abonyi Természetjárók Köre 2740 Abony Könyök u.19.

A túramozgalmat kidolgozta:
Nagy Roland, bronzjelvényes túravezető 
Nagy Sándorné, ATK elnök, bronzjelvényes túravezető.

Részletek: http://www.abonyitura.extra.hu/